The Secret Life Of a Wannabe Rockstar

The Secret Life Of a Wannabe Rockstar

Varför vi måste på ett ultraljud i v37.

Egoistens egocentrumSkapad av Emely Angel ons, maj 11, 2016 19:15:10
Från ca mitten av graviditeten så vid varje barnmorskebesök så mäter man magen för att se så att bebisen växer som den ska. Sen förs detta in i en tabell med en kurva som ska följas.
Denna kurvan ser ni på bilden nedan. (Detta är inte min kurva, utan en bild som jag hittade på google. Det är mer så att ni ska förstå vad jag menar)
Den översta sträckade linjen visar vad som är normalt, men är gränsfall till för stort, medan den understa sträckade linjen visar när magen är normal, men gränsfall till för liten för veckan som man är i. Medan linjen i mitten visar vad som är mitt i mellan.

Det är ganska enkelt eller hur?


Vid varje besök hos barnmorskan så mäter hon, och sätter ut plupparna där man är rent storleksmässigt, så håller man koll på att man följer kurvan.

I måndags så var jag på en vanlig rutinkontroll hos min barnmorska, något jag just nu gör med ca 2 veckors mellanrum. Där uppmärksammades att min kurva, som tidigare har varit väldigt jämn och fin, har droppat en hel del.
På två veckor har jag gått från att ligga ganska nära det översta sträcket till att nästan ligga vid det understa.
Med andra ord så är jag fortfarande inom ramen som är normalt, men pga att det har "droppat" så mycket så har jag nu fått en tid för en extra ultraljudsundersökning. På så sätt så mäter dem bebisen mer ingående för att se så att han växer som han ska.

Även om det ska bli väldigt kul att få se sin bebis igen, något som jag inte trodde att jag skulle få göra innan han föddes, så är jag väldigt nervös för att det ska vara något fel på honom.
Jag vet att risken för att något är fel, är jätte liten. Men risken finns där och det skrämmer mig.

På tisdag är det dags för det nya ultraljudet. Då är jag i v37+4 så med andra ord så kan han dyka upp vilden dag som helst.

Well, jag bjuder på en gammal ultraljudsbild fram tills nya bilder på bebisen kommer.  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.